Ο κλάδος της ονυχοπλαστικής και περιποίησης άκρων είναι αναμφιβόλως απαιτητικός λόγω του ότι εντάσσεται στα επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και λόγω των συνεχών εξελίξεων σε εξοπλισμό, υλικά, τεχνικές αλλά και τάσεις.
 
Οι διαφορές μεταξύ ατόμων που φέρονται να ασκούν το επάγγελμα και ατόμων που πραγματικά λειτουργούν ως σοβαροί επαγγελματίες είναι δυσδιάκριτες, αλλά τόσο σημαντικές που μπορούν να καταστήσουν κάποιον επικίνδυνο για τηνυγείατων πελατών του, του ιδίου και της οικογενείας του.Δυστυχώς οι διαφορές αυτές δεν γίνονται αντιληπτές ούτε καν από τις υπηρεσίες και, φυσικά, δεν περιορίζονται σε τίτλους και πτυχία.
 
Η ειδοποιός διαφορά που χαρακτηρίζει τον σοβαρό επαγγελματία είναι η προσωπική του θέληση και νοοτροπία. Κοινώς, το επάγγελμα είναι τόσο εύκολο ή τόσο δύσκολο όσο θέλουμε εμείς να είναι. Όμωςτο να επενδύσεις ένα μικρό κεφάλαιο των 600-800 ευρώ για την προμήθεια ενός κανονικού κλιβάνου αποστείρωσης είναι αρκετά απλό και εύκολο. Το δύσκολο είναι να λειτουργείς με την νοοτροπία του πραγματικού και όχι του ευκαιριακού επαγγελματία.Το να είσαι πραγματικός NailArtistκαι να παρέχειςμοναδικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με επαγγελματική νοοτροπία χρειάζεται σημαντική επένδυση. Και φυσικά η επένδυση δεν περιορίζεται στον εξοπλισμό και στην ποιότητα των υλικών και εργαλείων, αλλά και στην επένδυση της εκπαίδευσης που κάνει ο κάθε ένας.Το επάγγελμά μας δεν
είναι χόμπυ, ούτε μία ευκαιρία για να βγάλει κάποιος εύκολα χρήματα και πολύ κακώς αντιμετωπίζεται με αυτήν την νοοτροπία από την πλειονότητα του κόσμου.
 
Το όραμά μαςείναι να οργανωθεί ο κλάδος, να διέπονται όλοι από αρχές επαγγελματισμού και να μπορέσουμε όλοι μαζί οι συνάδελφοι (όχι ανταγωνιστές) να ανεβάσουμε κατά πολύ τοεπίπεδο της ποιότηταςτων παρεχόμενων υπηρεσιών. Και ο κλάδος χρειάζεται οργάνωση και στα τρία σκέλη του: της παροχής, του εμπορίου και της εκπαίδευσης.