ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η UNIQUE NAILS είναι η υλοποίηση του οράματος της Αγγελίνας Ιωσηφίδου. Η ολοκλήρωση ενός καλά οργανωμένου μακροχρόνιου πλάνου πολλών ετών που ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας φορά που έπιασε στα χέρια της μία λίμα.

Η εταιρεία κατάφερε μέσα από οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις και εν μέσω της καταστροφικής για τις επιχειρήσεις πανδημίας του Covid-19, να εδραιωθεί στην αγορά και να διατηρήσει στο ακέραιο τον χαρακτήρα της, όντας ίσως η μόνη αμιγώς αυτοχρηματοδοτούμενη εταιρεία του κλάδου.

 

Η ανοδική και επιτυχημένη πορεία μας μας καθιέρωσε ως μία εταιρεία το όνομα της οποίας είναι συνώνυμο με την ΠΟΙΟΤΗΤΑ και την ΕΓΓΥΗΣΗ.

Οι συνάδελφοι που μας εμπιστεύονται γνωρίζουν πολύ καλά πως ό,τι επιλέξουν από εμάς είναι ελεγμένο, εγγυημένο και άριστο ποιοτικά!

 

Η Αγγελίνα και ο Ανδρέας επιμένουν στον οικογενειακό χαρακτήρα τής εταιρείας ώστε να μην χαθεί ποτέ και ο αξιακός χαρακτήρας της.

Η οικονομική ανάπτυξη και η διαρκής ανάγκη για νέες επενδύσεις δεν θα μπορούσαν ουδέποτε να αποτελέσουν τροχοπέδη στο κοινωνικό έργο της οικογένειας. Τουναντίον, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι αυτή που ορίζει τον άξονα επί του οποίου χαράσσεται η όποια στρατηγική.

 

Ανώνυμες φιλανθρωπίες σε ιδρύματα και οργανισμούς, βοήθεια στις τοπικές ενορίες με ρουχισμό και τρόφιμα, συνεχείς εθελοντικές πράξεις σε φυσικές καταστροφές, προσφορά πρόσκαιρης στέγης σε αναξιοπαθούσες οικογένειες, «υιοθέτηση» μικρών φίλων μονογονεϊκών οικογενειών (διατροφή και ιματισμός), προσφορά εκπαιδεύσεων και προϊόντων του εμπορικού τμήματος σε άνεργες μητέρες συναδέλφους και γενικότερη προσφορά όπου θεωρούμε πως η αγάπη μας για τον συνάνθρωπο θα πιάσει τόπο, είναι μερικές από τις πράξεις μας που μας γεμίζουν ως ανθρώπους και δίνουν το κάτι παραπάνω στην ύπαρξη και ανάπτυξη της επιχείρησής μας.

 

Οι πράξεις αυτές δεν γίνονται επ’ ουδενί προκείμενου να επικοινωνηθούν για προωθητικούς λόγους αλλά θεωρούμε πρέπον να δημοσιοποιηθούν ούτως ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα ή έμπνευση σε συναδέλφους και συναδελφικές επιχειρήσεις.

Αγάπη είναι να μοιράζεσαι, αγάπη είναι ένα χαμόγελο, αγάπη είναι η ικανοποίηση για την χαρά του συνανθρώπου.

 

ΛΕΥΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Στο ως άνω πλαίσιο, επί του εμπορικού, έχουμε πρωτοπορήσει ως εταιρεία εισάγοντας και εφαρμόζοντας από το 2018 τον θεσμό της «Λευκής Ημέρας» σε πείσμα των καιρών που θέλουν τις επιχειρήσεις να ξεπουλούν το στοκ τους εφαρμόζοντας το ξενόφερτο «έθιμο» του Black Friday.

Στο πλαίσιο των δωρεών και των φιλανθρωπικών κινήσεων έχουμε μόνιμη προσφορά στις φιλανθρωπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ.

 

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Αντιμετωπίζοντας πάντοτε με επαγγελματική προσέγγιση τις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς, των συναδέλφων αλλά και των εσωτερικών αναγκών της επιχείρησής μας, έχουμε υιοθετήσει έναν κώδικα δεοντολογίας ο οποίος αντικατοπτρίζει τον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας εντός της εταιρείας αλλά και με τους συνεργάτες μας.

Η ηθική και οι τιμιότητα στις επιχειρηματικές μας κινήσεις και σε όλες τις συναλλαγές μας είναι αδιαπραγμάτευτες. 

Η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την εκτενέστερη δυνατή εξυπηρέτηση των συναδέλφων, ακόμα και με όποιο κόστος οικονομικό ή χρονικό είναι αυτοσκοπός μας.

Η επιλογή και δημιουργία της καλύτερης ποιότητας υλικών, εξοπλισμού και εργαλείων με οποιοδήποτε κόστος είναι το ευαγγέλιό μας. Άλλωστε αυτές οι επιλογές μας είναι που μας εδραίωσαν στην αγορά και για τις οποίες όλοι εσείς μας εμπιστεύεστε με κλειστά μάτια.

 

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ο κλάδος μας, ως ένα αντικείμενο υγειονομικού ενδιαφέροντος, είναι δεδομένο πως διέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία όσον αφορά κανόνες και προϋποθέσεις λειτουργίας. Όλοι οι επιστημονικοί κανόνες λειτουργίας τηρούνται στο ακέραιο σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας του εμπορικού και του εκπαιδευτικού μας τμήματος.

Το προσωπικό μας εξειδικεύεται στις πρακτικές απολύμανσης και αποστείρωσης εργαλείων και επιφανειών και υπάρχει συνεχής έλεγχος των τηρούμενων πρωτοκόλλων από τον υπεύθυνο ασφαλείας.

Όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας τηρούνται στο ακέραιο και από τις συναδέλφους που μας εμπιστεύονται για την εκπαίδευσή τους και τις αγορές τους.

Σκοπός μας, εκτός των οριζόμενων από το Υπουργείο πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας, είναι να διατηρούμε ένα ασφαλές, άνετο και φιλικό εργασιακό περιβάλλον το οποίο συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Η παγκόσμιες κοινωνικές και περιβαλλοντολογικές εξελίξεις αποτελούν μια πρόκληση για όλους μας. Η προσεκτική επιλογή του κτηρίου που στεγάζεται η επιχείρηση δεν ήταν καθόλου τυχαία. Επελέγη ένα υπέροχο νεοκλασικό αρχοντικό του 1896 που είναι διατηρητέο και έχουμε ανακαινίσει πλήρως. Τα τεράστια παράθυρα που περιβάλλουν όλους τους χώρους του κτηρίου επιτρέπουν στο φως της ημέρας να δημιουργεί ένα υπέροχο κλίμα εντός του κτηρίου και ο φυσικός φωτισμός είναι υπέρ αρκετός ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για φωτισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και για θέρμανση το χειμώνα. Το ύψος της οροφής που ξεπερνά τα 5 μέτρα εξυπηρετεί στο να παραμένει το κτήριο δροσερό με την ελάχιστη χρήση κλιματισμού.
Τα προσεκτικά επιλεγμένα φώτα εσωτερικού χώρου που κοσμούν τις αίθουσές μας φέρνουν έναν αέρα ευφορίας και ηρεμίας κάνοντας τις συνθήκες εργασίας πιο ανθρώπινες. Το ενεργειακό μας αποτύπωμα είναι το ελάχιστο δυνατό.

 

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
Αξίες, ιδανικά και επαγγελματισμός είναι το τρίπτυχο που ορίζει τις εταιρικές μας επιλογές. Η αυστηρή αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή απόκλιση από τα ως άνω είναι η διασφάλιση προς όλους εσάς πως η UNIQUE NAILS είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και αρωγός στην καριέρα σας. Σεβόμενοι της όποιες ανάγκες σας και με γνώμονα την αξιοπρέπεια κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να σας εξυπηρετήσουμε και να προλάβουμε τυχόν λάθη.

Το μεγάλο κεφάλαιο της εταιρείας μας ακούει στο όνομα Εκπαίδευση. Διαρκής, επίμονη, επίπονη. Η Αγγελίνα Ιωσηφίδου, πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, με το πάθος της και την λατρεία της για το επάγγελμα έχει θέσει ακλόνητες βάσεις και υψηλότατα πρότυπα για το εκπαιδευτικό τμήμα της UNIQUE.

Η υψηλού επιπέδου εξειδίκευσή της στους πιο πολλούς και σημαντικούς τομείς του επαγγέλματος στους μεγαλύτερους οίκους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά και η εμμονή της για το τέλειο, αποτελούν τη δική σας διασφάλιση αξιοπιστίας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από το ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Οι ως άνω αρχές διέπουν και κάθε μας επιλογή σε εξοπλισμό, εργαλεία και προϊόντα. Η εξειδίκευση και η εμπειρία της Αγγελίνας σε συνδυασμό με την τελειομανία, την σχολαστικότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του Ανδρέα Χαϊκάλη, ο οποίος όντας Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., με σπουδές στην παρασκευή καλλυντικών που έχει δώσει την τεχνογνωσία του και το κύρος στο να κάνει πράξη τις σκέψεις και εξειδικευμένες απαιτήσεις της Αγγελίνας, έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία των πιο εξειδικευμένων υλικών ικανών να πληρούν όλες τις απαιτήσεις της σύγχρονης τεχνίτριας.

 

Κανονισμός (ΕΕ) 2020/1682

Η εταιρεία “Αγγελίνα Ιωσηφίδου – UNIQUE NAILS” ως εταιρεία παραγωγής, εισαγωγής και διακίνησης καλλυντικών αναφορικά με την ασφάλεια των προϊόντων της και την σχετική συμμόρφωσή της στους ευρωπαϊκούς και τοπικούς κανονισμούς δηλώνει τα εξής:

Από τον κανονισμό (ΕΕ) 2020/1682 τα προϊόντα που περιέχουν HEMA (CAS: 868-77-9) ή DI-HEMA-TRIMETHYLHEXYLDICARBAMATE (CAS: 41137-60-4/ 72869-86-4) πρέπει να περιλαμβάνουν, είτε στην συσκευασία είτε στο φύλλο οδηγιών,  τις ενδείξεις «Προορίζεται μόνο για επαγγελματική χρήση» και «Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση».

Η εταιρεία “UNIQUE NAILS-Αγγελίνα Ιωσηφίδου” συμμορφώνεται πλήρως με τον ως άνω κανονισμό επισήμανσης όσον αφορά όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα.

 

21 -FREE COSMETICS
Η UNIQUE NAILS είναι 21-FREE
Τα υλικά μας δεν περιέχουν κανένα από τα 21 συστατικά που έχουν χαρακτηρισθεί ως τοξικά, καρκινογόνα ή επικίνδυνα για πρόκληση βλαβών στον ανθρώπινο οργανισμό από τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ:
Animal Derived Ingredients, Acetone, Toluene, Formaldehyde, Triphenyl Phosphate (TPHP), Phtalates (Dibutyl Phthalate (DBP)), Camphor, Xylene, Phenol-Formaldehyde Resin, Colophonium (Rosin), Parabens, Gluten, Methylisothiazolinone (MIT), Organic Halides (AOX), Nitrocellulose, Benzene, Nanoparticles, Ethyl Tosylamide, Trimethyl Pentanyl Diisobutyrate, Acetyl Triethyl Citrate, Acetyl Tributyl Citrate.
 
CRUELTY FREE – VEGAN
Τα εργαστήρια που παράγουν τα υλικά για τα προϊόντα μας δεν θα μπορούσαν να μην πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές τόσο για τις ελεγκτικές αρχές της Γερμανίας και της Αμερικής υπό τον έλεγχο των οποίων υπόκεινται, αλλά και για τις αξίες που διέπουν την εταιρεία μας.
Το να μην γίνονται έλεγχοι σε ζώα αλλά και να μην χρησιμοποιούνται ζωικά υποπροϊόντα για τα υλικά μας ήταν από τις βασικές προϋποθέσεις ώστε να προβούμε σε συνεργασία με τα συγκεκριμένα εργαστήρια.
Η περιβαλλοντική μας συνείδηση και ο απόλυτος σεβασμός μας προς την Μητέρα Φύση δεν θα μας επέτρεπαν κάτι διαφορετικό.
 
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Ήρθε η ώρα να μας απασχολήσει ιδιαίτερα το τοξικό μας αποτύπωμα στο περιβάλλον.
Ό,τι χημικό απορρίπτουμε στην φύση θα βρεθεί κάποια στιγμή στο πιάτο των παιδιών μας.
Όπως είναι γνωστό δεν είναι δυνατόν να ανακυκλωθούν με την κανονική διαδικασία οι γυάλινες και πλαστικές συσκευασίες που περιέχουν χημικά
τα χημικά που απορρίπτουμε στα σκουπίδια μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και καταστρέφουν θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα.
 

Η UNIQUE NAILS, πλήρως ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα και με κοινωνική ευθύνη, εφαρμόζει ΠΡΩΤΗ και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπεύθυνη ανακύκλωση γυάλινων και πλαστικών συσκευασιών με υπολείμματα καλλυντικών – χημικών ουσιών.

Η συλλογή των συσκευασιών γίνεται από εξειδικευμένη εταιρεία με την οποία έχουμε σύμβαση. Η εταιρεία είναι αδειοδοτημένη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ακολουθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο ανακύκλωσης.
Το κόστος της διαδικασίας είναι αρκετά υψηλό και το επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου η UNIQUE.
 

Αν σε ενδιαφέρει το τοξικό σου αποτύπωμα στον πλανήτη γίνε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Η UNIQUE NAILS θα σε βοηθήσει με το να κάνει αυτήν την ανακύκλωση ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ!
Για κάθε μπουκαλάκι ή βαζάκι οποιασδήποτε εταιρείας (άδειο ή γεμάτο) που μας επιστρέφεις θα πάρεις ένα ίδιου μεγέθους της UNIQUE NAILS, δικής σου επιλογής, με 5%-15% έκπτωση.
(Η έκπτωση δεν συνδυάζεται με άλλες εκπτώσεις ή προσφορές)
 
Όταν κάνεις μία καλή πράξη για την ΦΥΣΗ δεν είσαι ποτέ μόνος!
Μαζί θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.
 
Υπεύθυνος χημικών υλικών και μηχανημάτων:
Ανδρέας Χαϊκάλης
Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ
Τεχνολόγος Καλλυντικών
 

Πάντοτε με αγάπη, σεβασμό και επαγγελματική συνείδηση ΔΙΠΛΑ στον συνάνθρωπο, στον συνάδελφο, στον συνεργάτη.

Η ομάδα της UNIQUE NAILS