Υλικά προετοιμασίας ονυχαίας πλάκας

Να πούμε δύο βασικά πράγματα για τα υγρά που χρησιμοποιούμε πριν από την εφαρμογή των προϊόντων για τα νύχια.
Να δούμε τις ανάγκες μας για μία σωστή προετοιμασία.

Υπάρχουν συχνά απορίες για το αν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε primer ή bonder και σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζουμε το κάθε ένα.
Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως χρειαζόμαστε τα ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ υγρά προετοιμασίας για κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Βασική αρχή είναι να κατανοήσουμε πως το primer δεν είναι ένα προϊόν που βγάζουν οι εταιρείες για να σας παίρνουν τα χρήματα… (το έχουμε ακούσει και αυτό!)
Το primer είναι το “ίδιο” υλικό που χρησιμοποιούν και οι ελαιοχρωματιστές προτού εφαρμόσουν το βερνίκι σε μια επιφάνεια. Το λέμε και αστάρι.
Είναι ένα υλικό που έχει την ιδιότητα να εισχωρεί στους πόρους της επιφάνειας ώστε να διασφαλίσει την προετοιμασία της για την εφαρμογή των υλικών μας. Επίσης έχει την ιδιότητα να απορροφά την όποια υγρασία υπάρχει στην επιφάνεια.

Φυσικά έχουμε ακούσει πολλές φορές το “εγώ δεν βάζω primer και δεν είχα ποτέ πρόβλημα!!!”
Εκεί έγκειται η διαφορά του επαγγελματία όμως. Ο επαγγελματίας δεν παίζει με τις πιθανότητες. Θέλει ΠΑΝΤΟΤΕ να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Θέλει να κάνει πάντοτε εγγυημένη εργασία.
Γιατί όταν γίνει η “πατάτα” δεν θα το μάθεις… Απλά θα αναρωτιέσαι γιατί χάθηκε η τάδε πελάτισσα ξαφνικά. Και θα δεις τυχαία την τάδε πελάτισσα εδώ στην ομάδα να ρωτάει “Κορίτσια, μήπως ξέρετε γιατί μου πέταξε το ημιμόνιμο μετά από τρεις ημερες; Δεν τα πείραξα…”

Τα primer που χρησιμοποιούμε για την προετοιμασία του νυχιού είναι με οξύ και χωρίς οξύ.
Σε μία κανονική πλάκα χρησιμοποιούμε πάντοτε primer χωρίς οξύ καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρήσουμε μια υγιή πλάκα και πιθανόν να της δημιουργήσουμε πρόβλημα (υπερβολική ξηρότητα, αποφλοιώσεις κλπ).
Primer με οξύ (acid primer) θα εφαρμόσουμε στην περίπτωση που έχουμε έντονη εφίδρωση, λιπαρή επιδερμίδα, πελάτισσα που εργάζεται σε υγρό περιβάλλον ή με κάποιο ορμονικό, παθολογικό ή φαρμακευτικό παράγοντα που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε σωστή εφαρμογή με το απλό primer.
Τα primer στεγνώνουν στον αέρα.

Τα bonder είναι υλικά συγκόλλησης. Προορίζονται για εφαρμογή επάνω στο primer ώστε να βοηθήσουν την συγκόλληση της βάσης μας. Σε μερικές εταιρείες υπάρχουν bonder που λειτουργούν και ως primer. Δηλαδή και αφυδατώνουν και συγκολλούν.
Τα bonder στεγνώνουν και αυτά στον αέρα, αλλά υπάρχουν πολύ λίγα εργοστάσια που παράγουν και UV/LED BONDER για πιο σίγουρη, γρήγορη και σταθερή εφαρμογή.

Συνοψίζοντας, στην UNIQUE NAILS έχουμε τα εξής υλικά προετοιμασίας made in USA:

? Air bond
➡️ Για αφυδάτωση του φυσικού νυχιού (στεγνώνει στον αέρα)

? Acid Primer
➡️ Για περιπτώσεις με έντονη εφίδρωση, όπου θα χρειαστεί να κάνουμε και πιο έντονη αφυδάτωση (στεγνώνει στον αέρα)

? Uv/ Led Ultrabond
➡️ Για τέλεια συγκόλληση του υλικού με ένα ταλαιπωρημένο φυσικό νύχι (πολυμερίζεται σε συσκευή πολυμερισμού)

Εξειδίκευση και επαγγελματικά προϊόντα ΜΟΝΟ.

Ανδρέας Χαϊκάλης
Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ
Τεχνολόγος Καλλυντικών
Unique Nails – Trendy Nails
Angelina Iosifidou Academy